پشتیبانی و مشاوره
70 12 70 66 - 021

Bosch-Mini-Milling-Model-GWS-9-115-3 (1)

ابزار آلات صنعتی چیست؟ معرفی دسته بندی ابزار آلات و کاربرد آنها

ابزار آلات صنعتی تا حد بسیار زیادی به پیشرفت، آبادانی و چرخ اقتصاد بستگی دارند. انواع ابزار آلات برای رشته های مختلف شغلی طراحی می شوند. این ابزار های روانه بازار شده و به افراد مختلف در حرفه های مختلف کمک می کنند. حال نوبت آن است اطلاعاتی در باب انواع دسته بندی ابزار آلات و کاربرد آنها کسب کنید. بدون کسب شناخت انواع ابزار آلات در حرفه خود، قادر نخواهید بود که موفق شوید!

ابزار آلات، دسته بندی متنوعی دارند. شما چه ابزاری می خواهید؟

در ابتدای این مقاله معرفی انواع دسته بندی ابزار آلات نام برده میشود و در ادامه به معرفی کامل هر یک از دسته ها خواهیم پرداخت. قبل از شروع لازم به ذکر است با چند کلیک ساده میتوانید صاحب ابزار حرفه ای خود از فروشگاه ابزار ما و یا از فروشگاه ابزار همکاران ما از اینجا وارد شوید.

  • 1.  ابزار آلات خودرویی
  •  1-1. ابزار آلات مکانیکی
    1-1-1. ابزار آلات تعویض روغنی
    1-1-2. ابزار آلات جلوبندی سازی
    1-1-3. ابزار آلات سیم کشی خودرو
    1-1-4. ابزار آلات پنچری
    1-1-5. ابزار آلات اندازه گیری خودرو
  • 1-2. ابزار تودوزی خودرو
  • 1-3. ابزار آلات قالبسازی
  • 1-4. ابزار آلات صافکاری
    1-4-1. ابزار آلات نقاشی خودرو
  • 1-5. ابزار آلات باطری و باطری سازی
  • 1-6. ابزار آلات جاده ای
  • 2- ابزار آلات نجاری
    2-1. ابزار آلات خراطی
    2-2. ابزار آلات مبل سازی
    2-3. ابزار آلات منبت کاری
    2-4. ابزار آلات کابینت سازی
  • 3. دسته بندی ابزار های ساختمانی
  •   3-1. ابزار آلات معماری
    3-2. ابزار آلات بنایی
    3-3. ابزار آلات آرماتور بندی
    3-4. ابزار آلات آهنگری ساختمان
    3-5 . ابزار آلات سیم کشی ساختمان
    3-6. ابزار نقاشی ساختمان
    3-7. ابزار آلات کاشی کاری
    3-8. ابزار آلات گچ کاری
  • 4. ابزار آلات لوله کشی
    4-1. ابزار آلات لوله کشی تجاری
    4-2. ابزار آلات لوله کشی صنعتی
  • 5. ابزار آلات آهنگری
  • 6. ابزار آلات تراشکاری
  • 7. ابزار آلات باغبانی
    7-1. ابزار آلات کشاورزی
    7-2. ابزار آلات گلکاری
  • 8. ابزار آلات ساعت سازی
  • 9. ابزار آلات تعمیرات موبایل
  • 10. ابزار های صنعتی جواهرسازی
  •   10-1. ابزار آلات طلاسازی
    10-2. ابزار آلات نقره سازی
  • 11. ابزار آلات قلم زنی
  • 12. ابزار آلات سفالگری
  • 13. ابزار آلات کار با شیشه
  •   13-1. ابزار شیشه گری
  •   13-2. ابزار شیشه بری
  • 14. ابزار آلات ریخته گری
  • 15. ابزار آلات لوستر سازی
  • 16. ابزار آلات مخابراتی
  • 17. ابزار آلات برق صنعتی
  • 18. ابزار آلات کوهنوردی
    18-1. ابزار آلات کوهپیمایی
    18-2. ابزار آلات صخره نوردی
    18-3. ابزار آلات غارنوردی
  • 19. ابزار آلات غواصی
  • 20. ابزار آلات ماهیگیری
  • 21. ابزار آلات شکار
  • 22. ابزار آلات آکواریوم
  • 23. ابزار آلات آشپزی
  • 24. ابزار آلات پزشکی
    24-1. ابزار آلات اتاق عمل
    24-2. ابزار آلات دندانپزشکی
  • 25. ابزار آلات آزمایشگاهی

1. ابزار آلات خودرویی

ابزار آلات خودرویی به آن دسته از ابزار آلات صنعتی گفته می شود که در حالت کلی برای خودرو کاربرد دارند. لیست ابزار هایی که برای خودرو مورد استفاده قرار میگیرد در طیف وسیعی دسته بندی می شود. هر یک از این دسته بندی ها برای کاربرد های مشخصی مورد استفاده قرار می گیرد.

تصویر اول ابزار آلات خودوریی
Car tools

1-1. ابزار آلات مکانیکی

ابزار آلات صنعتی مکانیکی بزرگ ترین دسته بندی ابزار های خودرویی به شمار می آیند. از ابزار های مکانیکی جهت تعمیر قسمت های مختلف خودرو و رفع مشکلات آن استفاده می شود. از آنجایی که خودرو قسمت های مختلفی دارد، ابزار های مختلفی نیز برای تعمیر آن طراحی و عرضه می شوند.

تصویر اول ابزار آلات صنعتی مکانیکی
Mechanical industrial tools

1-1-1. ابزار آلات تعویض روغنی

تعویض روغن موتور ارتباط تنگاتنگی با سلامت خودروتان دارد. روغن موتور در لابه لای قطعات فلزی موتور به گردش در می آید. عدم توجه به سلامت روغن موتور و تعویض به موقع آن مشکلاتی جدی برای موتور خودرو به وجود می آورد. از جمله ابزار آلات حرفه ای که برای تعویض روغن خودرو می توان به کابل، قیف و انبر فیلتر روغن باز کن اشاره نمود.

تصویر اول ابزار آلات تعویض روغنی
Oil change tools

1-1-2. ابزار آلات جلوبندی سازی

جلوبندی از مهم ترین قسمت های هر خودرو به شمار می آید. این قسمت شرایط لازم برای گذر خودرو از سطوح ناهموار را فراهم می کند. در مواقعی که اشکالی برای جلوبندی بروز داده باشد می بایستی شخص مکانیک از ابزار های مخصوص جلوبندی بهره ببرد. پولی کش، پولی کش دو شاخه و مجموعه ابزار جلوبندی از مهم ترین ابزار آلات حرفه ای برای جلوبندی خودرو می باشند.

تصویر اول ابزار آلات جلوبندی سازی
Dressing tools

1-1-3. ابزار آلات سیم کشی خودرو

به مجموعه ای منظم از سیستم هایی که انرژی الکتریکی مورد نیاز برای قسمت های مختلف خودرو تامین می کند را سیستم سیم کشی خودرو می گویند. این سیستم از قطعات بسیاری تشکیل شده است. هر یک از این قطعات و بخش های مختلف سیستم وظایف خاصی در این مجموعه ایفا می کنند. انواع انبر و تستر برق از تجهیزات و ابزار آلات کارگاهی ملزوم برای رفع خطاهای سیستم سیم کشی خودرو هستند.

تصویر اول ابزار آلات سیم کشی خودرو
Car wiring tools

1-1-4. ابزار آلات پنچری

پنچری زمانی اتفاقی می افتد که لاستیک خودرو باد کافی نداشته باشد و یا به دلایلی سوراخ شده باشد. در هر حالت نمی تواند از خودرو انتظار داشت که در شرایط عادی به مسیر خود ادامه دهد. از انواع ابزار آلات که برای رفع پنچری کاربرد دارند می توان به اسپری پنچر‌گیری، جک خودرو، میله تی شکل و سوزن تی شکل اشاره کرد.

تصویر اول ابزار آلات پنچری
Puncture tools

1-1-5. ابزار آلات اندازه گیری خودرو

بسیاری از اموری به خودرو و تعمیر خودرو ربط دارند نیازمند استفاده از ابزار های حرفه ای اندازه گیری است. ابزار فشارسنج تایر ماشین، ولت متر، گوشی عیب سنج خودرو و ضخامت سنج از اعم ابزار های اندازه گیری خودرو می باشند. هر یک از این ابزار ها در حوزه های مختلف مربوط به خودرو کاربرد دارند.

تصویر اول ابزار آلات اندازه گیری خودرو
Vehicle measuring instruments

1-2. ابزار تودوزی خودرو

امروزه تودوزی مناسب و شیک اهمیت بالایی در صنعت خودروسازی دارد. تودوزی خودرو شامل مواردی مانند روکش صندلی، روکش فرمان و در مواردی روکش دنده می شود. برای دوخت این نوع از انواع ابزار ها اعم از چرخ خیاطی های روکش صندلی استفاده می شود.

ابزار تودوزی خودرو

1-3. ابزار آلات قالبسازی

تولید و تهیه قطعاتی که در بخش های مختلف خودرو استفاده می شود را مدیون صنعت قالبسازی هستیم. در این صنعت از انواع ابزار ها و متریال های فولادی برای ساخت این دسته از تجهیزات استفاده می شود. بوش تزریق، بوش بیرون و کلمپ بادی از جمله تجهیزات مورد نیاز برای قالب سازی می باشند.

1-4. ابزار آلات صافکاری

گاهی اوقات نیاز شخصی با عنوان صافکار خمیدگی ها و ناهمواری های سطح خودرو را رفع کند. اما احقاق این مهم بدون داشتن ابزار های صنعتی مهم برای صافکاری میسر نمی شود. او می بایستی ابزار هایی مانند پولیش، سمباده لرزان، چکش صافکاری و … در اختیار داشته باشد.

1-4-1. ابزار آلات نقاشی خودرو

ابزار آلات صنعتی نقاشی خودرو در رده ی ابزار آلات صافکاری قرار دارد. چرا که شخص صافکار می بایستی پس از اصلاح سطوح ناهموار خودرو آن را به نقاش خودرو ارجاع دهد. نقاش خودرو نیز دست به کار می شود و با تجهیزاتی مانند گیره ی نگهداری و دستگاه موم پاش کار خود را کلید می زند.

1-5. ابزار آلات باطری سازی

یکی از حوزه هایی که امروزه بسیار مورد توجه صنعت خودروسازی قرار گرفته است حوزه ی تولید باطری سازی می باشد. اما تولید باطری های بی نقص برای خودرو بدون وجود ابزار آلات کارگاهی دقیق میسر نمی شود. از جمله تجهیزاتی که برای این عمل در نظر گرفته می شود می توان به تجهیزات لحیم کاری، کاتر مورب، سیم چین،سیم لخت کن و پرس سرسیم اشاره کرد.

1-6. ابزار آلات جاده ای

جاده و سفر مسیری ماجراجویانه است که هیچکس نمی تواند حدس بزند چه چیزی در انتظار راننده است. پس او می بایستی تمام تجهیزات لازم برای یک سفر ماجراجویانه را در اختیار داشته باشد. از جمله ابزار های حرفه ای که برای یک راننده ماجراجو اهمیت دارد می توان زنجیر چرخ، آچار چرخ، جک و ست ابزار آلات مکانیکی را نام برد.

انواع ابزار آلات خودرویی

حال که تا حدودی با دسته بندی ابزار آلات خودرویی آشنایی یافتید زمان آن است که اطلاعاتی در مورد انواع ابزار آلات خودوریی نیز داشته باشید. ابزار آلات خودرویی را در 4 نوع می تواند مورد بررسی قرار داد:

  • ابزار آلات صنعتی هیدرولیکی : انرژی این نوع از ابزار ها به وسیله ی فشاری که روغن هیدرولیک به وجود می آورد تامین می شود. جک ماشین از معروف ترین ابزار های هیدرولیک خودرو به شمار می آید.
  • ابزار آلات صنعتی بادی خودرو: این سری از ابزار های به وسیله ی نیروی که کمپرسور هوا ایجاد می کند شروع به کار می کنند. ابزار آلات بادی در صنعت خودرو کاربرد های بسیاری دارند. پیستوله، دریل و پیچ گوشتی بادی از جمله تجهیزات مورد استفاده در این صنعت می باشند.
  • ابزار آلات صنعتی برقی خودرو: این دسته از ابزار های خودرویی نیز با نیروی برق کار می کنند. انواع پیچ گوشتی و تجهیزاتی مانند فرز و پولیش در دسته ی ابزار های برقی برای خودرو قرار می گیرند.
  • ابزار آلات دستی خودرو: ابزار آلات دستی که برای خودرو مورد استفاده قرار می گیرند اغلب در مکانیکی ها به چشم می خورند. مکانیک ها از تجهیزات دستی مانند آچار و پیچ‌گوشتی، انبردست، آچار فرانسه،آچار بکس و آچار های رینگی استفاده می کنند.

2- ابزار آلات نجاری

دسته ی دیگری که از که بخش عظیمی از ابزار آلات صنعتی را تشکیل می دهد می توان به ابزار آلات نجاری اشاره نمود. این دسته از ابزار ها برای ساخت و تولید تجهیزات و اشیای چوبی کاربرد دارند. ابزار آلات نجاری به نحوی با هنر و خلاقیت نیز سروکار دارند.

2-1. ابزار آلات خراطی

خراطی بخشی از کار با چوب است. در این حوزه از چوب و ابزار های مختلف برای ساخت ظروف چوبی، پایه های میز و صندلی، پایه آباژور و … استفاده می شود. از جمله ابزار آلات کارگاهی که برای هنر خراطی و مشترکاً برای سایر حوزه ها در صنعت چوب مورد استفاده قرار می گیرد می توان به انواع دستگاه های خیاطی، انواع اره، انواع فرز، مغار و سمباده اشاره نمود.

انواع مغار
انواع مغار

2-2. ابزار آلات مبل سازی

ساخت مبل و مبل سازی شاخه دیگری از صنعت چوب را دربرمیگیرد. در این حوزه از چوب برای ساخت انواع مبل های سلطنتی، راحتی و کلاسیک استفاده می شود. از انواع ابزار هایی که در حوزه مبل سازی کاربرد دارند می تواند به انواع مغار و چکش، اره‌ های دستی و انواع اره های برقی اشاره کرد.

2-3. ابزار آلات منبت کاری

برای شروع یک هنر زیبا از چوب شما به ابزار های زیبا نیاز دارید. ابزارهایی که در سختی هایی که چوب فراهم می آورد کنار شما باشند. از آنجایی که منبت کاری با مستقیما با هنر و چوب سروکار دارد نمی تواند از ابزار های سنگین استفاده نمود. در عوض از ابزار های حرفه ای دستی و ساده تر مانند انواع مغار، سوهان و فرز های انگشتی استفاده می کنند.

2-4. ابزار آلات کابینت سازی

چند سالیست صنعت کابینت سازی به حوزه ی کار با چوب راه یافته است. این صنعت از جمله گام های بلند جهت ایجاد یک تغییر بزرگ در آشپزخانه های ایرانی بوده است. ابزار آلات صنعتی بسیاری در صنعت کابینت سازی مورد استفاده قرار می گیرند. ابزار هایی مانند گازور زن، دستگاه دورکن، اره فارسی بر و اره عمود بر در دسته ی ابزار های کابینت سازی قرار دارند.

انواع ابزار آلات نجاری

انواع ابزار آلات نجاری را در 4 دسته می توان بررسی کرد. هر یک از این انواع ها در حوزه های مختلفی از چوب کاربرد دارند. انواع ابزار های نجاری به دسته خاصی تعلق ندارند، تنها در برخی از حوزه های نجاری بیشتر و در برخی کمتر مورد استفاده قرار می گیرند:

  • ابزار آلات برقی نجاری: ابزار آلات برقی جایگاه ویژه ای در صنعت نجاری دارند. این ابزار های شامل انواع دریل برقی، انواع اره برقی و … می شود.
  • ابزار آلات شارژی نجاری: این نوع از ابزار ها ساختاری مانند ابزار های نجاری دارند با این تفاوت ها قابلیت شارژ شدن نیز در آن ها تعبیه شده است. دریل های شارژی از پرکاربردترین ابزار های شارژی در نجاری است.
  • ابزار آلات بادی نجاری: ابزار آلات بادی جز ابزار هایی هستند که با نیروی پرفشار باد کار می کنند. این نیرو را دستگاهی به نام کمپرسور هوا تامین می کند. دستگاه هایی مانند دریل بادی، فرز بادی، اره عمود بر بادی و اره فارسی بر بادی از جمله ابزار های بادی پر کاربرد در این صنعت می باشند.
  • ابزار آلات اندازه گیری نجاری : در صنعت نجاری اندازه گیری و توجه به اندازه های دقیق حرف اول را می زند. بدون وجود ابزار های دقیق اندازه گیری مانند متر و گونیای نجاری نمی توان کاری از پیش برد!
  • ابزار آلات دستی نجاری: ابزار آلات دستی در نجاری اغلب در حوزه خراطی و منبت کاری کاربرد دارند. از معروف ترین ابزار های دستی نجاری مغار و سوهان است.
نظرات شما عزیزان

6 نظر در “ابزار آلات صنعتی چیست؟ معرفی دسته بندی ابزار آلات و کاربرد آنها

  1. زاگرس ابزار گفت:

    مفید بود تشکر

  2. ابزار یراق فرید گفت:

    سلام
    ممنونم از مطالبتون

  3. مکانیک ابزار گفت:

    خسته نباشید
    بسیار آموزنده بود

  4. مهران تولز گفت:

    مطالبی که میزارید عالی هستش سپاس

  5. ابزارآلات فاضل گفت:

    خیلی مطالب مفید هستند ممنون

  6. کمالیان گفت:

    سلام خسته نباشید
    مقاله خیلی خوبی بود تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو مطالب
جستجو کردن
جدیدترین مطالب
عضویت در خبرنامه
سبد خرید
فروشگاه
لیست علاقه مندی ها
0 مورد سبد خرید
حساب من